Referenser

"Bytte till Tveta för några månader sen. Underbart att få tillbaka sin goa glada kille igen!

Ett fantastiskt jobb ni lägger ner!"

"Att byta till er skola, var det bästa beslutet, men också och ett av det tuffaste vi gjort!

Det viktigaste för oss var att få ett barn som kände glädje inför skolan och inte bara ilska. Det var många tårar innan skolbytet. Efter tre månader har vi fått ett 'nytt' barn. Ett barn som är gladare, lugnare och skrattar oftare. Vi hade en oro kring kompisar, men nu har hen bara en ännu större kamratkrets. Skolans personal är så fantastiska. De är omtänksamma, engagerande och glada över att man som förälder är intresserad och man känner sig alltid välkommen. Skolan gör saker med barnen, som fångar deras läslust och glädje till skolan och dess lärmiljöer. Man kan lösa matteproblem ute i skogen tillsammans med sina klasskamrater. Tack ni alla på Tveta skola, lärare och barn för allt ni gjort, det är ni som får oss att känna glädje varje morgon och har gett oss drömmar om att man kan bli allt man vill, allt från bonde till statsminister."

"Vi ville att barnen skulle komma till en lugnare miljö med färre barn i klassen och därmed få tillbaka studieron och uppleva mindre negativ stress...komma ifrån den negativa stämningen som fanns och istället få tillbaka glädjen igen att gå till skolan. Bäst tycker barnen det är med allting!  Dom tycker lika i allt: På lektionerna är det lugnt och dom har fått den arbetsron som dom saknat. Dom får den hjälp o stöttning dom vill ha och behöver. Vi blir "sedda" o respekterade säger dom... Alla är snälla mot varandra, inga elaka eller otrevliga kommentarer förekommer, det finns respekt för alla och mot alla, vuxna som barn och det är nåt som flickorna saknat mycket i skolan. Det är lugn o ro i matsalen... Det finns en underbar utemiljö o dom älskar skogen och ALLA får alltid vara delaktiga i leken på rasterna. Barnen kommer hem från skolan och är glada o nöjda och har bara positiva saker att berätta! Som förälder blir man bara såååå lycklig!!!

Det är helt enkelt en positiv och trevlig stämning på Tveta skola!!

Referenser

Nyfiken på hur andra föräldrar och elever upplevt sin flytt till Tveta Friskola?

Läs gärna text nedan.

Tveta friskola, Karud, 661 94 SÄFFLE